fredag 7 februari 2014

Veckobrev vecka 6


Fredagen den 7 februari 2014

Hej!

Som ni kanske har hört av barnen så har vi haft det lite rörigt med lokaler i veckan. Det är så att vi håller på att få ”smartboards” monterade i våra klassrum. Denna veckan monterades sols upp och förhoppningsvis har hav sin på plats efter sportlovet. Tanken var att arbetet med detta skulle ta några timmar, men det har dragit ut på tiden.

Det är bad på tisdag i nästa vecka, så hav behöver inga idrottskläder denna dag (och sol har ingen idrott på måndag).

Bronsåldern börjar närma sig slutet. Nästa vecka ska deras ”Photostory” redovisas inför klasskompisarna. Det är med stort engagemang som barnen i tvärgrupper hav/sol skapar sin del av Bronsåldern i datorn.

Matteläxorna framöver kommer att vara att öva tabeller, addition, subtraktion och multiplikation. Just nu är det addition med tiotalsövergång. När man är säker på alla dessa kombinationer blir matten enklare framöver. Påminn dem gärna att öva med sina kort som de har fått hem i en plastficka.

Nu har vi gjort ett gammalt nationellt prov i läsförståelse av skönlitterär text och vet ni vad!!?! ALLA treorna klarade det och hade blivit godkända på den delen om det hade varit ”på riktigt”!! Hoppas det kan ge självförtroende och lust att fortsätta att läsa massor!

Glöm inte att det är ”Alla hjärtans dag” nästa fredag, för det lär inte vi i skolan att glömma. Hihi!

Trevlig helg

3:ans arbetslag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar