fredag 21 mars 2014

Veckobrev!


fredag den 21 mars 2014

Hej!

Nu har vi passerat gränsen till ljusare tider, vårdagjämningen!

Under veckan som gått har barnen tränat geografi på olika sätt. Nästa vecka kommer vi att testa deras kunskaper. De ska kunna de olika väderstrecken, namnge och peka ut världsdelarna samt klara av att använda en kartbok. En sida vi har använt för att träna på världsdelarna är www.seterra.net.

Den 31 mars är det föräldramöte kl. 18.00 i matsalen. Direko (centrala resursteamet) kommer och informerar om vikten av rätt kost och sömn. Vi fortsätter sedan med diskussioner.

Under de närmaste veckorna kommer vi att göra något nationellt prov per vecka. Vi börjar med svenska där det är delprov som testar tala, läsa högt, läsförståelse av berättelse/faktatext och skriva berättelser/faktatexter. Uppgifterna är trevliga och bekanta för eleverna och vi försöker tona ner ”provsituationen”. Skulle man råka bli sjuk får man givetvis göra proven vid ett senare tillfälle.

På måndag och tisdag är det elevens val, men start- och sluttid för dagen är som vanligt. De kommer att arbeta i tvärgrupper efter sina intressen.

Trevlig helg!

Treans arbetslag

 

V13
Kom ihåg!
Läxor
Måndag
Elevens val
 
Tisdag
Elevens val
 
Onsdag
 
Ingen engelskläxa
Torsdag
 
 
Fredag
Idrott (sol, hav)
Sv: Stencil ”Mellan raderna”
Ma: Stencil

 

V14
Kom ihåg!
Måndag
Föräldramöte 18.00
Tisdag
 
Onsdag
 
Torsdag
 
Fredag
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar