fredag 8 november 2013

Veckobrev 3 hav & sol


 
 
Hej alla i Sol och Hav!                                            
Veckan som gått har varit bra och det var kul att se alla barnen igen efter en veckas lov.
I veckan har vi fortsatt vårt arbete om stenåldern. Vi har bl.a. sett en film (Sveriges Historia, Stenåldern, med Martin Timell som programledare – finns på youtube.se ) Därefter hade vi bra diskussioner där vi jämförde livet på stenåldern med det liv vi lever idag. Vi har även arbetat med tidslinjer där barnen har placerat ut olika viktiga händelser från Big Bang till nutid.
På No:n har barnen arbetat med gravitation- både gjort olika experiment samt skrivit om detta. Barnen kommer att arbeta vidare med detta även nästa vecka.
Vi arbetar vidare med subtraktion och geometri på matten. Barnen har arbetat med geobräden där de gjort olika figurer, mätt sidorna samt räknat ut omkretsen. (En del har även räknat ut arean av sina kvadrater/rektanglar)
Det var en fröjd att höra barnen berätta om sina hus på engelska. De berättade för varandra i grupper och några berättade dessutom om sitt hus högt inför hela klassen. Idag har vi börjat prata om kläder på engelska.
Vi har planerat in en familjekväll den 21 nov – en kväll som blir i stenålderns tecken… Boka in datumet så kommer mer info inom kort.
Kom ihåg:
Onsdag 13/11  Senaste dag för inlämning till bokbytardagen.
Torsdag 21/11  Familjekväll
Som vanligt är det matte och engelska till fredagar.
 
Hälsningar från Gunilla, Caroline och Rickard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar