fredag 15 november 2013

Veckobrev


Hej!

Arbetet rullar på som vanligt i skolan! Denna vecka har vi haft Bokisvecka och besök av författaren Torsten Bengtsson. Han inspirerade oss både till att läsa och skriva. Han berättade om sina böcker, bl.a. Kim och Lina samt böckerna om Erik. Marie har visat nya böcker som barnen önskat till biblioteket och vi har gått tipsrunda i studiehallen.

Matteläxan denna vecka ser lite olika ut för barnen. Några har att räkna i matteboken och andra har att gå in på Mattemastaren.se och träna på multiplikation – treans tabell. Barnen kommer att få reda på vilken läxa som gäller för var och en på måndag. De som ska träna treans tabell går in på www.mattemastaren.se och sedan går man in på mattesafari3 och därefter scrollar man ner till multiplikation – 3:ans tabell och tävla mot sig själv.

Barnen har nu arbetat med gravitation på No:n och nästa vecka kommer de att arbeta vidare med friktion.

På torsdag den 21/11 är det dags för vår familjekväll! Vi träffas i gympasalen kl 17.45 för att se barnens små pjäser. Därefter går vi runt på olika stationer som barnen förberett. En station kommer att innehålla lite smakprover från stenåldern. Ingen fika kommer att serveras under kvällen – därför är det bra om ni har ätit innan! Vi räknar med att hålla på till senast 20.00.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar